DAGENS LUNCH Serveras tisdag-fredag kl 11.30-14.00

125:-

Lunchmeny
125:- inkl salladsbord, bröd, smör, kaffe och hembakad småkaka. Veckans fisk kostar 135:-
Vi lagar all mat från grunden och använder enbart svenskt kött av fin kvalité och lokala råvaror när de finns tillgängliga. Vegetarisk & fisk finns alltid som alternativ, se längst ner.

Lunchmeny vecka 16

125:- inkl. salladsbord, kaffe & kaka

135:- Veckans fisk.

Tisdag: Vår goda lasagne serveras med en kryddig tomatsallad.

Onsdag: Vildsvinsjärpar kryddade med persilja och vitlök serverade med klyftpotatis, gräddsås, och rårörda lingon.

Torsdag: Ugnsbakad kycklingfilé toppad med grön pesto, serveras med krämig potatisgratäng kryddad med lagrad ost och gräslök samt honungsslungade morötter.

Fredag: Mustig Bouef Bourguignon på fransyska, rödvin, sidfläsk, rotfrukter och champinjon, serveras med potatismos.

Veckans fisk: Havets Wallenbergare på torsk, panko och dill, serveras med potatismos, skirat smör och ärter.

Veckans vegetariska: Gratinerad portabellosvamp fylld med örtkryddad färskost och västerbottenost, serveras med pestodressad potatis och broccoli.

Fest, möte eller minnesstund

Vi ordnar gärna mat till fest eller större sällskap även utanför ordinarie öppettider.

 

Kvällsmeny, serveras fredagar från kl 18

Förrätter/ Smårätter:

Dirty fries 85:-

Krispiga pommes, tryffelmajonnäs, finhackad rödlök, jalapeño samt rostad lök

Vitlöksbröd 55:-

Osttallrik 85:-

Ädelost, brie och chevré, fröknäcke och marmelad

Varmrätter:

Gästis schnitzel 195:-

Krispig, nystekt schnitzel på kalvkött, serveras med krispiga pommes, kapris & citronsmör samt rödvinssky och gröna ärter. (Innehåller gluten och laktos)

Rökt makrill 195:-

Varmrökt makrill serverad med en ljummen sallad på småpotatis, morot, sparris, rödlök och dillvinegrätt samt pepparrotscremé. (såsen innehåller laktos)

Halloumiburgare 185:-

Krispigt stekt halloumiost, karamelliserad rödlök, jalapeños, husets dressing och fräscha grönsaker i ett rostat briochebröd, krispiga pommes och en skål bearnaisesås  ( Innehåller gluten, laktos, ägg)

Rödvinsmarinerad ryggbiff 195:-

Underbart mör, svensk ryggbiff marinerad i rödvin, vitlök, chili och timjan, serveras med krispiga pommes, bearnaisesås och en fräsch sallad. Innehåller ägg. OBS! säg till om den måste vara glutenfri.

Hjortfärsbiff 185:-

Hemlagad hjortfärsbiff kryddad med dijonsenap och enbär, serverad med kokt småpotatis, gräddsås, rårörda lingon samt pressgurka.

(Innehåller gluten, laktos och senap)

Kantarellpasta 185:-

Färsk tortellipasta fylld med svamp och ricottaost, serveras med en krämig sås på kantarell, champinjon, vitt vin och timjan, toppas med hyvlad parmesan och körsbärstomater. ( Innehåller gluten, laktos, ägg)

Barnmeny:

Hemlagade köttbullar, gräddsås, kokt potatis och lingon 95:-

3 pannkakor med vispad grädde och sylt. 85:-

En mindre portion av pastan 85:-

Efterrätter:

Hjortronpannacotta serverad med en klick grädde och smörstekta kaksmulor. 85:-

Hembakad pecannöt & kolapaj serverad med vaniljglass 85:-

Chokladdröm – Krämig chokladglass serveras med salta jordnötter och chokladsås 75:- (vegansk)

Gästis sviss: Vaniljglass, hemkokt blåbärssylt med vanilj och rom, vispad grädde, vit chokladsås och minimaränger 85:-

En kula vaniljglass 35:-

Serveras med chokladsås.

.

.

Fest på Gästis! Fira er födelsedag, dop eller annat festligt hos oss! Här nedan ses vår festmeny, gäller vid bokning om minst 30 personer och det måste förbokas senast en vecka i förväg.

Förrätter:

Klassisk toast skagen på smörstekt surdegsbröd, handskalade räkor, majonnäs, dill

Lyxig sallad på bresola, ruccola, parmesan, pinjenötter, tryffelolja

Lyxig sallad på stekt halloumi, ruccola, parmesan, pinjenötter, tryffelolja

Varmrätter:

Dovhjortsbiff

Hemlagad färsbiff på dovhjort kryddad med dijon och enbär, serveras med kokt potatis, gräddsås, pressgurka och rårörda lingon.

Gästis lax

Varmrökt lax serveras med potatiskaka kryddad med västerbottenost och gräslök, ljummen sallad på gröna ärter, sparris och babyspenat samt hollandaisesås.

Vegetariskt:

Ugnsgratinerad portabello fylld med ost och soltorkad tomatpesto, serveras med potatiskaka kryddad med västerbottenost och gräslök, ljummen sallad på gröna ärter, sparris och babyspenat samt hollandaisesås.

Desserter

Hembakad vitchoklad cheesecake, limecurd och färska jordgubbar.

Vaniljpannacotta, halloncoulis och rostade pistagenötter

Ljummen chokladfondant serverad med mörk chokladsås och vaniljglass.

Pris för 3 – rätters 449:-

Dryckespaket husets vin: 3 glas vin till middag samt 4 cl avec alternativt dessertvin.

Ölpaket: 3 st 33 cl öl speciellt utvalda för att passa vald meny samt avec eller dessertvin

329:- per person.